PSYCH-K

Op deze pagina:

– Hoe werkt PSYCH-K?
– PSYCH-K bij kinderen
– Stresstransformatie (versnelde EMDR)
– Hoe ziet een sessie eruit?


Hoe werkt PSYCH-K?

Hoe werkt PSYCH-K?

PSYCH-K® is een eenvoudige methode om belemmerende overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste niveau. Bovendien kan je met deze methode stress tot op celniveau uit je lichaam verwijderen.

Overtuigingen maken onze persoonlijkheid en onze werkelijkheid. Dit is hoe wij onszelf en de wereld om ons heen zien. 

Al vanaf anderhalf jaar sta je open om eigen overtuigingen te ontwikkelen. Deze krijgen vorm door je omgeving, je ouders, school, vrienden. Alles wat zij over jou zeggen of wat je meemaakt in de leven. Deze diepgewortelde overtuigingen beïnvloeden onze eigenwaarde, hoe je in je vel zit, relaties, prestaties, hoe je reageert in situaties en uiteindelijk onze gezondheid. 

PSYCH-K® is een methode waarmee we patronen kunnen doorbreken en bijsturen.

Met PSYCH-K® verander je deze overtuigingen naar helpende overtuigingen. Bijvoorbeeld; ik ben niet goed genoeg > ik ben goed genoeg, ik ben het waard.  Het is een verandering die verder gaat dan affirmeren, manifesteren en positief denken.

PSYCK-K

PSYCH-K bij kinderen

Ook kinderen lopen al jong tegen de belemmerende overtuigingen aan. Zelfs baby’s en peuters kunnen al geholpen worden met PSYCH-K. Mijn zoontje van twee had bijvoorbeeld veel paniek zodra hij in zijn eigen bedje gelegd werd. Sinds de overtuiging ‘ik ben veilig in mijn bedje’ was hij niet meer bang in de zijn eigen bedje en viel hij daar wakker in slaap. Ook hebben wij de overtuiging ‘ik lust groentes’ gedaan, waarna hij veel meer en makkelijker zijn groente ging eten. We hebben hem zelfs moeten bijstellen met ‘ik eet voornamelijk fruit’, want hij at meer groentes dan fruit.
Ook school kinderen kunnen goed geholpen worden. Bijvoorbeeld bij faalangst, sociale angst, negatief zelfbeeld of alle andere niet helpende overtuigingen. Hieronder een aantal voorbeelden die veel voorkomen bij kinderen.
– Ik maak de toets niet goed > Ik laat bij de toets zien wat ik kan.
– Ik durf niet op andere kinderen af te stappen > Ik stap gemakkelijk op andere kinderen af.
– Ik haat rekenen > ik heb plezier tijdens rekenen.
– De juf is niet lief tegen mij > De juf heeft het beste met mij voor.
– school is saai > Ik maak er het beste van op school.
– Als ik boos wordt heb ik mijzelf niet in de hand > Ik voel aan wanneer ik boos wordt en kies om..

Hoe ziet een sessie eruit?

Vaak komen mensen met overtuigingen die hun in de weg zitten. We kijken dan naar wat jij wel zou willen. Bijvoorbeeld iemand vertelt dat hij niet durft te presenteren. Dan vraag ik: Wat zou je wel willen? We maken daar dan samen een positieve overtuiging van die goed voelt voor jou. We starten dan met spiertesten. Als je de waarheid spreekt of iets diep van binnen echt gelooft, dan kan je je arm sterker houden als ik er zachtjes op duw, dan als je iets eigenlijk nog niet gelooft. Als jij dus diep van binnen niet durft te presenteren, dan zal jou arm dus meer naar beneden gaan en weten we dat we deze overtuiging kunnen gaan omzetten. Het kan ook zijn dat wij eerst verder moeten zoeken welke overtuigingen hieronder zitten, bijvoorbeeld; ik mag er zijn. En zo kan het zijn dat wij voor één doel, meerdere overtuigingen omzetten naar helpende overtuigingen. Na het spiertesten, gaan we de overtuiging omzetten. Dit doen we bijvoorbeeld door kort in een houding te zitten en de overtuiging te herhalen. Dit wordt dan op cel niveau opgeslagen. Het is niet gewoon affirmaties herhalen. Het is een blijvende verandering.

Op welke gebieden PSYCH-K?

Denk aan: slaap, relatie, eten, sociaal, prestaties, gezondheid, stress

Stresstransformatie

Stresstransformatie kan je inzetten voor stress van het verleden, heden of de toekomst. We denken kort aan de situatie en zorgen door middel van een houding dat de stress ervan afgaat. Binnen 5 minuten ben je van je stress af. En wat nog fijner is misschien, je hoeft niet eens te vertellen waar je aan gedacht hebt. Je kan de situatie geheel privé houden. Het is heel divers wat voor situaties je kan gebruiken voor een stresstransformatie. Bijvoorbeeld een ruzie met iemand, een trauma uit het verleden, een mobiel die je stress geeft, een sollicitatie gesprek die nog moet plaatsvinden etc.

Je mag altijd bellen of appen met je vragen!


contact